Bygge og anlæg

Brug forebyggelsespakkernes drejebøger til inspiration til at forbedre jeres arbejdsmiljø. Der findes tre forskellige forebyggelsespakker, som har fokus på tre forskellige typiske arbejdsmiljøproblemer i bygge- og anlægsbranchen.

I kan selv beslutte, om I vil gennemføre hele forløbet eller vælge nogle af løsningerne eller værktøjerne i den valgte drejebog. Det anbefales at gennemføre hele forløbet for at maksimere eventuelle arbejdsmiljøgevinster fra drejebogen.

Tunge løft: Få styr på de tunge løft

Denne pakke har fokus på at undgå tunge løft samt kende til og bruge relevante tekniske hjælpemidler.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Tunge løft: Få styr på de tunge løft” (pdf) (nyt vindue) >>

Bedre planlægning: Mindsk skader og nedslidning med bedre planlægning

Denne pakke har fokus på at tænke arbejdsmiljø ind i byggeopgaverne fra starten og mindske risikoen for skader og nedslidning i det daglige arbejde.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Bedre planlægning: Mindsk skader og nedslidning med bedre planlægning” (pdf) (nyt vindue) >>

Vær professionel, også når det gælder sikkerhed – gør sikkerhed til en god vane

Denne pakke har fokus på lære nye metoder til at planlægge opgaverne, så opgaverne kan udføres sikkert og med lav risiko for ulykker. Der findes tre forskellige varianter af drejebogen, henholdsvis til tømrer, til murer og til vvs’er.

Der findes tre forskellige versioner af drejbogen. De er særligt henvendt til henholdsvis tømrer, murer og vvs’er. Vælg det fag, som ligger tættest på jeres eget fag.

Hent drejebogen til tømrer for forebyggelsespakken ”Vær professionel, også når det gælder sikkerhed – gør sikkerhed til en god vane” (pdf) (nyt vindue) >>

Hent drejebogen til murer for forebyggelsespakken ”Vær professionel, også når det gælder sikkerhed – gør sikkerhed til en god vane” (pdf) (nyt vindue) >>

Hent drejebogen til vvs’er for forebyggelsespakken ”Vær professionel, også når det gælder sikkerhed – gør sikkerhed til en god vane” (pdf) (nyt vindue) >> >>

Værktøjerne i drejebogen er også udarbejdet i word-formattet, som I med det samme kan bruge til jeres daglige arbejde.

Hent værktøjerne til tømrer (word) (nyt vindue) >>

Hent værktøjerne til murer (word) (nyt vindue) >>

Hent værktøjerne til vvs’er (word) (nyt vindue) >>

Fonden yder ikke længere nogen former for økonomisk støtte til at gennemføre forebyggelsespakkerne, som drejebøgerne beskriver. Drejebøgerne er tilgængelige her på siden som inspiration til at forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdernes sundhed.

Dog har de virksomheder, der tidligere har søgt om støtte og fået tilsagn herom, stadig mulighed for at få støtte udbetalt. I skal indsende slutregnskab til fonden for at få støtten udbetalt, når I er færdige med at gennemføre pakkerne.

Læs, hvilke betingelser tilsagnsmodtagere skal opfylde for at få støtte udbetalt >>