Frisører og anden personlig pleje

Brug forebyggelsespakkernes drejebøger til inspiration til at forbedre jeres arbejdsmiljø. Der findes to forskellige forebyggelsespakker, som har fokus på et af de typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen; dårlige arbejdsstillinger.

I kan selv beslutte, om I vil gennemføre hele forløbet eller vælge nogle af løsningerne eller værktøjerne i den valgte drejebog. Det anbefales at gennemføre hele forløbet for at maksimere eventuelle arbejdsmiljøgevinster fra drejebogen.

Sundt klip

Denne pakke har fokus på at få bedre arbejdsstillinger ved at afprøve nye arbejdsrutiner, som tager udgangspunkt i ret ryg, armene tæt på kroppen samt variation mellem forskellige frisørredskaber eller arbejdsstillinger.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Sundt klip” (pdf) (nyt vindue) >>

ElastikElastiktræning til branchegruppen frisører og anden personlig pleje

Denne pakke har fokus på at træne med elastikker for at lindre smerter og ubehag i nakke og skuldre.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Elastiktræning til branchegruppen frisører og anden personlig pleje” (pdf) (nyt vindue) >>

Fonden yder ikke længere nogen former for økonomisk støtte til at gennemføre forebyggelsespakkerne, som drejebøgerne beskriver. Drejebøgerne er tilgængelige her på siden som inspiration til at forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdernes sundhed.

Dog har de virksomheder, der tidligere har søgt om støtte og fået tilsagn herom, stadig mulighed for at få støtte udbetalt. I skal indsende slutregnskab til fonden for at få støtten udbetalt, når I er færdige med at gennemføre pakkerne.

Læs, hvilke betingelser tilsagnsmodtagere skal opfylde for at få støtte udbetalt >>

Følgende organisationer har været inddraget i forbindelse med udviklingen af forebyggelsespakken til frisørbranchen: Bar Service og Tjenesteydelser, Danmarks organisation for selvstændige frisører & kosmetikere (DOFK), Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund (DFKF), Dansk Industri (DI) og Serviceforbundet.