Nærings- og nydelsesmidler

Brug forebyggelsespakkernes drejebøger til inspiration til at forbedre jeres arbejdsmiljø. Der findes to forskellige forebyggelsespakker, som har fokus på de typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen: tunge løft, dårlige arbejdsstillinger.

I kan selv beslutte, om I vil gennemføre hele forløbet eller vælge nogle af løsningerne eller værktøjerne i den valgte drejebog. Det anbefales at gennemføre hele forløbet for at maksimere eventuelle arbejdsmiljøgevinster fra drejebogen.

Gode rutiner aflaster kroppen

Denne pakke har fokus på at få ændre arbejdsrutiner og dermed undgå belastende arbejdsstillinger, fx når sække, kasser og dunke håndteres. For at gøre det lettere at vælge arbejdsrutiner, der skal arbejdes på, indeholder drejebogen bl.a. en spørgeguide og forbedringsforlag.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Gode rutiner aflaster kroppen” (pdf) (nyt vindue) >>

Elastiktræning til nærings- og nydelsesmiddelindustrien

Denne pakke har fokus på at styrke krop og lindre smerter og ubehag i nakke og skuldre ved brug af træningselastikker.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Elastiktræning til nærings- og nydelsesmiddelindustrien” (pdf) (nyt vindue) >>

Fonden yder ikke længere nogen former for økonomisk støtte til at gennemføre forebyggelsespakkerne, som drejebøgerne beskriver. Drejebøgerne er tilgængelige her på siden som inspiration til at forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdernes sundhed.

Dog har de virksomheder, der tidligere har søgt om støtte og fået tilsagn herom, stadig mulighed for at få støtte udbetalt. I skal indsende slutregnskab til fonden for at få støtten udbetalt, når I er færdige med at gennemføre pakkerne. 

Læs hvilke betingelser tilsagnsmodtagere skal opfylde for at få støtte udbetalt >>

Arbejdsmarkedets parter og øvrige relevante parter har været inddraget i forbindelse med udviklingen af forebyggelsespakken.