Tekstil og papir

Brug forebyggelsespakkernes drejebøger til inspiration til at forbedre jeres arbejdsmiljø. Der findes to forskellige forebyggelsespakker, som har fokus på typiske arbejdsmiljøproblemer i branchen; dårlige arbejdsstillinger og tunge løft samt fokus på fysisk aktivitet for at lindre smerter og ubehag i nakke og skuldre.

I kan selv beslutte, om I vil gennemføre hele forløbet eller vælge nogle af løsningerne eller værktøjerne i den valgte drejebog. Det anbefales at gennemføre hele forløbet for at maksimere eventuelle arbejdsmiljøgevinster fra drejebogen.

Gode arbejdsrutiner i tekstil- og papirbranchen

Denne pakke har fokus på at afprøve nye arbejdsrutiner for på den måde at få færre tunge løft og bedre arbejdsstillinger, samt hvordan tavlemøder bliver en del af hverdagen.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Gode arbejdsrutiner i tekstil- og papirbranchen” (pdf) (nyt vindue) >>

Elastiktræning til branchegruppen Tekstil og papir

Denne pakke har fokus på at gøre træning med elastikker til en naturlig del af arbejdsdagen. Elastiktræningen kan lindre smerter og ubehag i nakke og skuldre.

Hent drejebogen for forebyggelsespakken ”Elastiktræning til branchegruppen Tekstil og papir” (pdf) (nyt vindue) >>

Fonden yder ikke længere nogen former for økonomisk støtte til at gennemføre forebyggelsespakkerne, som drejebøgerne beskriver. Drejebøgerne er tilgængelige her på siden som inspiration til at forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdernes sundhed.

Dog har de virksomheder, der tidligere har søgt om støtte og fået tilsagn herom, stadig mulighed for at få støtte udbetalt. I skal indsende slutregnskab til fonden for at få støtten udbetalt, når I er færdige med at gennemføre pakkerne. 

Læs hvilke betingelser tilsagnsmodtagere skal opfylde for at få støtte udbetalt >>

Arbejdsmarkedets parter og øvrige relevante parter har været inddraget i forbindelse med udviklingen af forebyggelsespakkerne.