Der findes mange forskellige muligheder for, hvordan man kan have et arbejde. Dermed findes der også mange forskellige typer af arbejdspladser, hvor man tilbyder særlige tilbud til arbejdstagere. I Danmark ser vi eksempelvis en masse arbejdspladser, der tilbyder mulighed for at arbejde som fleksjobber. Dette er en fordel, der kan give arbejdstageren bedre vilkår på arbejdsmarkedet, og så har det også nogle positive konsekvenser for arbejdsgiveren og virksomheden.

En fleksjobber er en speciel måde at have at arbejde på, som vi vender tilbage til længere nede i teksten. Grunden til, at der er så mange gode muligheder som fleksjobber i Danmark, er, at der findes nogle gode ordninger, som Folketinget har gennemført. Disse ordninger betyder, at man som virksomhed kan modtage det, der hedder fleksjobbonus, hvis man tilbyder arbejdstagerne mulighed for at fleksjobbe.

Hvad er en fleksjobber?

Forestil dig, at du har været i et fuldtidsjob i mange år – måske som kontorarbejder eller som tømrer. Det kan være, at du snart er ved at færdiggøre din tid på arbejdsmarkedet, eller det kan være, at du stadigvæk har en del år tilbage endnu. Pludselig får du en eller anden form for arbejdsskade, der gør, at du ikke kan arbejde på den samme optimale måde mere.

Det kan være, at du får en skade i øjnene, så du ikke kan tåle at sidde og kigge på en skærm i for lang tid ad gangen. Derfor kan det være, at du har brug for at arbejde færre timer ad gangen, når du er på arbejde, men at du sagtens stadigvæk kan arbejde.

Det kan også være, at du arbejder som tømrer og får en skade i ryggen, der gør, at du ikke kan bære på tungere ting længere tid ad gangen. Derfor kan det være, at du har brug for en længere pause midt på dagen, hvor du kommer ned at ligge. Det er et job med den slags hensyn, der kaldes et fleksjob.

Det kan godt være, at det giver nogle udfordringer som arbejdsgiver udover for dig selv, men det er her, at fleksjobbonus kommer ind i billedet, som du kan læse mere om herunder.

Fleksjobbonus skaber gode muligheder for arbejdsgiver og ansatte

Hvis man er i den situation som chef, at man har en medarbejder der har brug for at komme i fleksjob, så kan det nogle gange godt være en udfordring. Det kan være, at man hellere vil ansætte en, der kan klare alt det nødvendige arbejde og samtidigt på fuldtid.

Her er der og en fordel ved at beholde en ansat i fleksjob, og det kaldes rettere sagt en fleksjobbonus. Denne bonus betyder, at man som virksomhed med ansatte i fleksjob får et tilskud fra staten rent økonomisk. Tilskuddet varierer normalt fra det antal medarbejdere, man har i fleksjob, men en typisk bonus for en medarbejder i fleksjob kan ligge på 20.000 kr. Derfor kan man med fordel ansætte folk med nedsat arbejdsevne og samtidigt sørge for, at begge parter får noget ud af det.