Vil du gerne være sikker på, at dine interesser bliver varetaget, selvom du bliver for syg til selv at varetage dem? Så bør du overveje at oprette en fremtidsfuldmagt. Med en af disse kan du, mens du stadig er ved dine fulde fem, give en fuldmagt til en, du stoler på. Den træder først i kraft i fremtiden, hvis du ikke længere selv kan varetage dine interesser.

Med en fremtidsfuldmagt har du sikret dig i fremtiden

Man kan ikke spå om fremtiden, og noget vil derfor altid være uvist. Hvis man gerne vil have lidt kontrol over fremtiden, er en mulighed for dette at oprette en fremtidsfuldmagt. Sygdom kan ramme os alle, og det kan sommetider føre til, at man mister evnen til at varetage personlige og økonomiske forhold.

Hvis uheldet er ude, og man ikke længere kan varetage sine interesser, kan man risikere at skulle vente længe på at få tildelt en værge og komme under værgemål. Dette kan man undgå ved at oprette en fremtidsfuldmagt, mens man stadig er rask.

På denne måde får man selv lov til at vælge, hvem der skal træffe beslutninger, når man ikke længere selv kan. Samtidig undgår man også, at ens formue anbringes og bliver forvaltet efter de regler, der er i værgemålsloven.

Du kan selv få indflydelse på din fremtidsfuldmagt

Udover at man undgår værgemål med en fremtidsfuldmagt, er der også mange andre ting, man kan få indflydelse på. Man kan helt selv styre, hvilke områder der skal indgå i fuldmagten, og hvem der skal styre hvad. Man kan altså sagtens give fuldmagt til flere personer, og man kan også give forskellige personer ansvar for forskellige ting.

Hvis man f.eks. kun ønsker, at det er ens økonomiske interesser, der bliver varetaget af en fremtidsfuldmægtig, kan dette sagtens lade sig gøre. Dette gælder selvfølgelig også for alle andre områder. Det eneste, en fremtidsfuldmægtig ikke kan træffe beslutning om, er, om man skal flytte i plejebolig. Denne beslutning træffes af kommunen eller Familieretshuset. I dette tilfælde er fuldmagten dog stadig god at have, da man ellers skal vente på at få en værge, før man kan flytte.

Fuldmagten træder, som nævnt, først i kraft, hvis man en dag ikke længere er i stand til at tage vare på egne interesser. Hvis dette sker, anmoder enten den fuldmægtige eller en selv om, at fremtidsfuldmagten træder i kraft. Denne anmodning sendes til Familieretshuset, der aktiverer fuldmagten, hvis alle forhold er opfyldt. Der er altså god grund til af fremtidssikre sig på denne måde.