Vælg en side

Om os

Tidligere var hjemmesiden ejet af staten, og fonden var et projekt for at sikre bedre arbejdsmiljø for personer på arbejdsmarkedet. I dag er hjemmesiden overtaget af nogen andre, og det er altså ikke længere et projekt af staten.

Det er stadigvæk tanken, at hjemmesiden skal bidrage med forskellige guides og hjælpemidler. Det er både målrettet ansatte med og arbejdsgivere. Det er således et forsøg på at viderefører den oprindelig tanke med forebyggelsesfonden, men uden at kunne tilbyde kurser og lignende.

Vi arbejder hovedsageligt for at du kan komme godt igennem din arbejdsdag. Når du har det godt på din arbejdsplads og føler dig sikker i forhold til den måde du arbejder på, er du mere tilbøjelig til at føle dig motiveret og imødekommende. Og det er præcis det, der bevarer din jobtilfredshed, så du holder dig tilpas i din hverdag. Vi kender sikkert alle sammen i et hvis omfang, hvordan et dårligt arbejdsmiljø kan have massive konsekvenser på vores dagligdag udenfor arbejdet.

Når vi arbejder, er det også vigtigt, at vi ikke brænder os selv ud, og derfor er det vigtigt at forhindre nogle af de skader, som vi eventuelt kan lide. Sådanne skader kan have stor indflydelse på hele vores liv, og det er derfor også sådan smerte og begrænsninger, som kan ende ud i mange gener i hverdagen.

I værste fald er vi forhindret i en sådan grad, at vi ikke kan leve vores liv fuldt ud, så vi skal gå på kompromis med mange af de ting, vi ønsker. Det er ikke en god måde at leve på, og i værste fald kan det føre til, at vi bliver brændt ud og helt opgive de mange fornøjelser som livet ellers har at byde på.

Vi arbejder derfor for at beholde så mange som muligt på arbejdsmarkedet og sikre, disse mennesker et godt job med nogle gode forhold, hvor de er glade for at gå på arbejde hver dag, og er glade og tilfredse når du kommer hjem. Arbejde skal være en fornøjelse, ikke en nødvendig onde der ender med at slide os sønder og sammen.

Jo flere der er på arbejdsmarkedet, desto bedre kan hele økonomien, som findes i landet, løbe rundt. Og i en verden, der hele tiden udvikler sig, er det derfor vigtigt, at vi alle giver en hånd og gør vores del for at bidrage til arbejdsmarkedet.

Mere specifikt

Men selv om fonden kæmper for den generelle arbejdsvelfærd, er der også nogle få ting, der er et umiddelbart fokus på. De er angivet nedenfor for at gøre det lettere for dig at få en forståelse for, hvad vi kan gøre for dig og dit arbejdsliv.

Vores vigtigste fokuspunkter er altså:

  • At forhindre udbrænding og nedslidning forårsaget af dårlige sikkerheds- og sundhedsforhold på arbejdspladsen
  • At sikre og fastholde borgernes fodfæste på arbejdsmarkedet, og sikre sig at de også bliver hørt.

Derudover sigter vi efter at opnå en synergi mellem foranstaltningerne på de to ovennævnte områder. Fonden er under regeringsministeriets regi. Arbejdsmarkedsstyrelsen har ansvaret for at udøve den daglige ledelse af fondets arbejde.

Når det er sagt, er mange hjælpende hænder blevet brugt til at kæmpe for at alle skal have et godt arbejdsliv. Og når selv det ikke er nok, er der flere der kan reagere og forsøge at ændre de ting, der ikke virker. Og det er ikke nok, at det virker for nogle – det skal arbejde for alle. Vi er alle sammen med til at finde vejen, til et tilfredsstillende og sikkert arbejdsmarked.