Vælg en side

H. Ejeren

Hvert år sker der tusindevis af arbejdsskader i Danmark. Mange af dem er alvorlige. De kan give varige men og kan ødelægge folks karrierer. Men en arbejdsskade er ikke kun skidt for den skadede. Følgevirkningerne kan også blive ødelæggende for ægteskabet og familien.

Undersøgelser og statistikker viser at de fleste arbejdsskader aldrig behøvede at ske fordi de faktisk kan forebygges. Men det kræver faglig viden at vide hvordan arbejdsskader kan forebygges.

Relevant uddannelse er nøglen til succes som arbejdsskade specialist. Hver virksomhed skal have en sikkerhedsrepræsentant. Dennes opgave er at sørge for at sikkerheden er i top. Men denne viden skal løbende opdateres.

Det er også vigtigt at værktøj, redskaber, møbler etc. er ergonomiske. er god ergonomi en af de bedste måder at forebygge arbejdsskader på.

De fleste tænker på dramatiske ulykker, når de hører arbejdsskader. Men langt de fleste arbejdsskader kommer snigende: ensformigt slid. Slid sker ofte ganske ubemærket. Tunge løft kan knække den stærkeste ryg. Men statistisk er det ikke sådan de alvorlige skader sker. Der er de mange småting der over tid nedslider kroppen meget mere end kortvarige overbelastninger.  De små, uskyldige computer mus forårsager flere kroniske arbejdsskader og varige men end skarpt værktøj og tunge maskiner.

Fysioterapeuten er forebyggelsens bedste ven

Du er den eneste der kan mærke hvad der foregår i din krop. Men kun hvis du har lært hvordan. Det kræver viden og øvelse, at lægge mærke hvad der sker i kroppen og hvornår en gentagende belastning begynder at sætte spor. En fysioterapeut kan lære dig det. Fysioterapeuten kan også lære dig hvordan du kan forebygge arbejdsskader igennem opmærksomhed og øvelser.